De laatste dagen van dit jaar breng ik nu eens niet dichtbij een kerstboom in het koude Nederland door. Dit keer reis ik eerst dertig uur naar een bestemming aan de andere kant van de wereld. Daar vier ik de feestdagen met familie.

Op het moment dat jij dit bericht ontvangt, ben ik net in het vliegtuig gestapt.

Een dag voordat de feestdagen beginnen, arriveer ik in het uitgestrekte Chili. Het is de eerste keer dat ik een bezoek breng aan het langste land ter wereld. Na aankomst op de luchthaven reis ik door naar het zuiden van het land, dat een vergelijkbaar klimaat met Nederland heeft. Enige verschil is dat het in Chili op dit moment volop zomer is.

Len neemt de honneurs waar

Mijn verblijf grenst aan een groot meer met uitzicht op een vulkaan. Ik heb me laten vertellen dat je hier uitstekend kunt vissen. Ik ga proberen daar het geduld voor op te brengen. Ondertussen neemt in Nederland Len van Elswijk de werkzaamheden voor Plukkruidje tijdelijk van me over. Hij ontzorgt me wel vaker als ik er eens niet ben en daar ben ik hem dankbaar voor.

Dankbaar ben ik ook voor de fijne samenwerkingen en de bestellingen die het afgelopen jaar zijn gedaan. Vanaf tien kilometer hoogte heb ik alle tijd hier nog eens op terug te blikken. Op welke bestemming jij dit jaar de feestdagen ook mag doorbrengen, ik wens je een fijne tijd toe.

Op 8 januari land ik weer op Nederlandse bodem. Ik kijk er naar uit in het nieuwe jaar weer samen te werken.