Blik jij op het moment regelmatig terug op het afgelopen jaar of kijk je liever alvast vooruit? Ik houd van een combinatie tussen die twee en maak op basis van opgedane ervaringen plannen voor een nieuwe periode. Bij Plukkruidje hebben we daarom de afgelopen weken de resultaten van het afgelopen jaar onder de loep genomen. Ik word heel blij van het feit dat tachtig extra horecabedrijven dit jaar Plukkruidje aan hun gasten zijn gaan serveren.

Wanneer mensen me vragen waar ik met het meeste plezier op terugkijk, noem ik niet de stijgende lijn in bedrijfsresultaten. Ik kijk met name terug op een andere gebeurtenis in 2018, die mijn droom deed uitkomen.

Het afgelopen jaar sprak ik een grote groep horecaondernemers die besloot Plukkruidje aan haar assortiment toe te voegen. Op basis van de ervaringen van deze ondernemers gaan we kijken hoe we in 2019 nog meer mensen in de horeca blij kunnen maken met verse thee.

Terwijl de groep horecaondernemers die Plukkruidje serveert het afgelopen jaar verder groeide, realiseerde ik een droom van me. Van Plukkruidje heb ik altijd een maatschappelijk product willen maken. Dat is gelukt door een deel van de opbrengst te doneren aan een goed doel.

Opvangtehuis

Tijdens mijn reizen door Ethiopië heb ik uiteindelijk de juiste theeplantage gevonden waar onze thee nu wordt geplukt en verpakt. De armoede in het land en de schrijnende situatie waarin sommige kinderen verkeren, zijn me tijdens de reizen door het land niet ontgaan. Voor kinderen met een verstandelijke beperking of een lichamelijke aandoening zoals een klompvoet wordt in Ethiopië lang niet altijd gezorgd. Sterker nog, veel van deze kinderen worden verstoten door hun familie. De stichting Cheshire Services ondersteunt kinderen vanuit een opvangtehuis.

Met de verzorging in het opvangtehuis helpen de verzorgers de kinderen uiteindelijk weer terug te keren in de maatschappij, wanneer ze daar klaar voor zijn. Sinds dit jaar helpt Plukkruidje de stichting met het bereiken van haar doelen. Dat doen we door een deel van onze opbrengst te doneren. Ik ben heel blij dat de stichting op ons pad is gekomen.

Dankbaar

Van Plukkruidje een fair trade product maken was ook een optie, maar op zo’n moment heb je minder goed zicht op wat er met het geld gebeurt. Iedereen die Plukkruidje afneemt, steunt daarmee de stichting. Tientallen kinderen zijn daarmee het afgelopen jaar geholpen. Onze dank daarvoor is groot.

De hulp vanuit Plukkruidje is pas dit jaar begonnen, we hopen steeds meer te kunnen gaan betekenen voor de kinderen in Ethiopië. Het resultaat daarvan ga ik graag met eigen ogen zien. Die kans doet zich over een paar maanden weer voor, wanneer ik een bezoek breng aan de theeplantage. Vanzelfsprekend breng ik tijdens die reis ook een bezoek aan het opvangtehuis, zodat ik jullie zelf kan vertellen welke resultaten hier zijn geboekt. Vanuit Plukkruidje dragen we op deze manier bij aan een betere toekomst van de kinderen in Ethiopië.