Plukkruidje draait nu een aantal jaar en krijgt een steeds bekender gezicht in de horeca. Het is mooi om te zien dat ook consumenten de moeite nemen een bericht naar ons te sturen waarin ze laten weten wat ze van de thee vinden. In die berichten noemen ze de thee een leuk product dat bovenal lekker smaakt.

Hartstikke fijn om te horen natuurlijk. Sommige consumenten laten ook weten minder blij te zijn met de plastic verpakking van Plukkruidje. En dat kan ik me heel goed voorstellen.

Vervanger

De thee van Plukkruidje wordt natuurlijk niet zonder reden in plastic verpakt. De thee is hierdoor maar liefst twee weken houdbaar, wat voor een horecaondernemer prettig werkt. Van de schade die plastic toebrengt aan het milieu, ben ik me bewust. De afgelopen maanden zijn we daarom op zoek gegaan naar een vervangende verpakking.

Kleverig

Vier biologisch afbreekbare verpakkingen hebben we laten testen. Als natuurproduct is de munt van de thee vochtig. Daardoor zagen we het proces van muteren al beginnen op het moment dat we de thee in de verpakking stopten. Dat werd een kleverige bedoeling, het laatste wat we willen. Daarnaast haalde deze verpakking de houdbaarheid van twee weken niet. Desondanks dragen we graag bij aan een schoon milieu, net als veel horecaondernemers. We willen hen in die wens ondersteunen.

Heb jij een suggestie?

Voor Plukkruidje is de houdbaarheid van de thee een belangrijk uitgangspunt. Tegelijkertijd zijn we ons bewust van wat plastic met het milieu doet. Het vinden van een vervanger is nog niet gelukt. Dat is wel iets wat ik graag zou willen. Ik ben daarom benieuwd of jij misschien ervaring hebt met het duurzaam verpakken van een product. Doorzichtig papier is één van de mogelijkheden die ik wil gaan proberen. Ik heb er veel voor over met een andere oplossing te kunnen komen. Stuur me je suggesties en wie weet krijgt de verpakking van Plukkruidje al in de eerste helft van 2019 een ander uiterlijk.