Al sinds de start van Plukkruidje werken wij samen met groothandels. Samenwerken met de groothandel levert de drukke horecaondernemer enkele voordelen op.

Ik was ook benieuwd waarom de groothandels die met Plukkruidje samenwerken, voor onze thee hebben gekozen.

Geen sprake van minimale afname

Niet iedere horecaondernemer vindt het verstandig direct een grote hoeveelheid stuks af te nemen van een nieuw product. Een product moet soms eerst even ‘landen’ in de horecazaak. Dat is heel begrijpelijk. Een ondernemer die bij Plukkruidje theezakjes bestelt, doet dat met een minimale afname van drie theekistjes. Wie dat te veel vindt, kan Plukkruidje heel eenvoudig bestellen via de groothandel, waar die minimale bestelwaarde niet geldt.

Geen verzendkosten

Een ander voordeel van bestellen via de groothandel is dat hierbij geen aparte verzendkosten komen kijken. Na het bestellen van je kookkruiden of de vaste bestelling aan groenten en fruit voeg je daar heel eenvoudig de theezakjes van Plukkruidje aan toe. De groothandel zorgt voor gekoeld transport, een belangrijke voorwaarde bij het vervoeren van verse thee.

Versgarantie

Niet voor niets werken we bij Plukkruidje alleen samen met groothandels die ons product vers uitleveren. In het verleden was er eens een samenwerking met een groothandel die producten een week op voorraad hield waarna deze alsnog werden bezorgd. Daar wordt de klant de dupe van. Horecaondernemers doen er dan ook goed aan alleen samen te werken met groothandels die een versgarantie bieden. Uit deze selectie hebben wij er twee gekozen, met vestigingen door heel Nederland.

Eén factuur

Na het compleet maken van je bestelling, ontvang je als horecaondernemer van de groothandel één factuur. Dat blijft toch een prettig voordeel vergeleken met verschillende facturen die je op verschillende betaalmomenten moet voldoen. Het biedt overzicht.

Proefpakket

Ontvang je wekelijks een bestelling via de groothandel en zit Plukkruidje daar nog niet tussen maar ben je wel nieuwsgierig? Nieuwe producten kun je heel eenvoudig opzoeken via de webshop van de groothandel. Natuurlijk mag je ook een proefpakket via de website van Plukkruidje aanvragen en vervolgens alsnog een bestelling doen via de groothandel.

Besparen van tijd

Je bespaart via de groothandel in ieder geval tijd, wat administratie betreft en wat betreft het nakijken van je voorraad. Op de vestiging van Plukkruidje in het Westland rijden meerdere keren per week vrachtwagens van de groothandels het terrein op. De bestelling die ze hier ophalen, leveren ze de volgende dag al uit.

Onderscheidend

En waarom hebben deze groothandels nu voor de thee van Plukkruidje gekozen? Uit de uitleg die ze mij gaven, bleek dat ze zich willen blijven onderscheiden. Niet iedereen heeft Plukkruidje en in ons zagen ze potentie. Een fijne opsteker, vonden wij. De lange houdbaarheidsdatum van twee weken, het toffe uiterlijk en de zeven verschillende smaken spreekt mensen aan. Inmiddels zien bezoekers aan de horeca onze theezakjes nu via de groothandel bij honderd verschillende in Nederland zaken te liggen.