Wie zijn of haar medewerkers een extra bedankje wil geven voor de getoonde inzet van het afgelopen jaar, reikt voor het aanbreken van de feestdagen vaak een kerstpakket uit. Een traditie waar veel werkende Nederlanders aan zijn gehecht en die door hen wordt gewaardeerd. Dat zie je alleen al aan het feit dat de inhoud van veel kerstpakketten nog voor het verlaten van de werkplek dezelfde dag al nieuwsgierig wordt uitgepakt en onderzocht.

Vorig jaar was het de eerste keer dat zo’n vijf grote Nederlandse bedrijven ons vroegen om theezakjes van Plukkruidje op te sturen. Hun medewerkers werden met de zakjes verrast bij het openen van het kerstpakket.

Zo kun je Plukkruidje als kleine verrassing toevoegen, door voor twee zakjes in dezelfde smaak te kiezen. Wat je ook kunt doen, is een doosje van tien zakjes in verschillende smaken bestellen. De zakjes van Plukkruidje lenen zich goed voor iedereen die met het kerstpakket op het thema Gezond wil inspelen.

Thee na het toetje

Natuurlijk, tijdens de kerstperiode staat het onderwerp Gezond niet altijd bovenaan de prioriteitenlijst. Het is er juist één waarin veel mensen zich vaak te goed doen aan lekker eten. Soms komt dit eten ook in overvloed. En wat is er nou lekkerder dan een kop verse muntthee na een uitgebreide kerstmaaltijd inclusief toetje? Een toetje dat misschien beter had kunnen worden overgeslagen, maar waar iedere tafelgast wel ontzettend van heeft genoten.

Een kop ‘even ontspannen’ met appelmunt, slaapmutsje en citroenmelisse is een heerlijk afzakkertje. Andere aanrader na afloop van de kerstmaaltijd is de theesmaak ‘morgen fris’, dat bestaat uit Marokkaanse munt, appelmunt en het onsterfelijkheidskruid. Een ideale theesoort voor iedereen die de volgende dag weer met een goed gevoel uit bed wil stappen.

Nog meer ideeën

Behalve de theesmaken kun je een kookboek in het kerstpakket stoppen, waarin gezonde en smaakvolle gerechten worden uitgelicht. Of denk aan een beker waarin een lekkere salade kan worden meegenomen naar het werk. Wil je de werknemers echt verwennen? Dan kan het cadeau doen van een smoothie apparaat een goed idee zijn. Hoe je jouw personeel ook wilt verrassen, doe het in ieder geval op jouw manier.

Een gezond en gevarieerd kerstpakket helpt bij het verwezenlijken van de goede voornemens, waar nog voor oudejaarsdag mee kan worden begonnen.