Als horecaondernemer wil je dat je gasten zich op hun gemak voelen en zorg je dat het ze aan niets ontbreekt. Veel horecaondernemers vinden het ook belangrijk om de mensen die hun zaak binnenwandelen, een totaalbeleving aan te bieden. Het plaatje moet compleet zijn wat hen betreft. Ze willen dat het klópt.

Dat is precies de reden dat ik afgelopen voorjaar besloot het assortiment van Plukkruidje uit te breiden. Als aanbieder van verse muntthee mocht de mogelijkheid tot het bestellen van bijpassende honing wat mij betreft niet langer ontbreken.

Webshop

In het voorjaar ontstond het idee en sinds deze week is het zover: de honing kan vanuit de webshop of het reguliere bestelsysteem worden besteld. Ik wilde dat de honing in dezelfde stijl verkrijgbaar was als de muntthee. Dat is gelukt. Er is sprake van één geheel.

Dezelfde merken

De theemelanges van Plukkruidje zijn net wat sterker van smaak dan de muntthee. Ik heb inmiddels alle combinaties geproefd en kan zeggen dat de honing bij alle smaken geserveerd kan worden. Ik ben trots op het eindresultaat en ben heel gelukkig met het feit dat bij de thee van Plukkruidje nu niet langer honing van een ander merk hoeft te worden geserveerd.

Prijsstelling

De sticks versturen we samen met de theezakjes van Plukkruidje, in een doos van honderd stuks. We kopen groot in, waardoor we op dezelfde prijsstelling zitten als concurrerende honingmerken. Het serveren van een kop verse muntthee maken we hiermee echt helemaal af. De vraag van een steeds grotere groep horecaondernemers wordt er ook mee beantwoord. Die wilden weten of de Plukkruidje honing sticks nu al in het assortiment zaten. Dit blog leek me een mooi moment om te vertellen dat ze er nu echt zijn, net voor het aanbreken van de winter.

Plastic

Ik heb trouwens nog even overwogen om de honing in een honey spoon aan te bieden. Dat vond ik echter gepaard gaan met een te grote hoeveelheid plastic, omdat behalve de verpakking ook de lepels van plastic zijn gemaakt. Besluit je de honing sticks te serveren en kom je deze winter net niet door je voorraad heen? Weet dan dat je ze twee jaar kunt bewaren. Je kunt dus even vooruit.

Nieuwsgierig geworden naar de sticks? Ik vind het leuk als je een gratis sample bij me aanvraagt, dan kun je er meteen tien uitproberen.