Op het moment dat we onze strandtent begin dit jaar openden, wilden we echt iets anders gaan doen dan andere strandtenthouders. We kozen voor een sterke focus op de kwaliteit van ons eten en drinken.

Warmlopen

Sinds januari dit jaar zijn we eigenaren van strandpaviljoen de Kwartel in Den Haag. De afgelopen twee jaar draaiden we al mee op deze plek. Dat was voor ons een perfecte manier om warm te lopen en de zaak uiteindelijk over te nemen van de eigenaar die na 26 jaar afscheid nam.

Verse smaakcombinaties

Heel bewust hebben we gekozen voor een ander soort assortiment dan de meeste strandtenten om ons heen. Wat wij willen, is echt onderscheidend zijn. De vorige eigenaar heeft die trend al ingezet en wij gaan nog een stapje verder. Dat is ook precies de reden dat we hebben gekozen voor Plukkruidje. De smaakcombinaties zijn allemaal vers en dat verrast onze gasten.

Kwaliteit van eten

Wat onze gasten ook waarderen, is de kwaliteit van het eten. Daarin maken we hele bewuste keuzes. Bij ons geen saté of spare ribs op de kaart. We serveren andere gerechten dan de meeste strandtenten. Tachtig procent van wat we serveren, is biologisch en Fairtrade. Lamsrack, rogvleugel, picanha, Jamaican Jerk Pork. Gerechten die de gast verrassen en die we bereiden op een houtskooloven. Met het grillen van de gerechten halen we de maximale smaak uit producten, waardoor je geen smaakversterkers en e-nummers nodig hebt.

Allergie

Dezelfde werkwijze hanteren we met het aanbieden van drankjes. We hebben een groot assortiment aan biologisch en suikervrij. Zo onderscheiden we onszelf, maar we vinden het net zo belangrijk dat mensen die kampen met een allergie ook lekker uiteten kunnen. De leverancier die onze taartjes verzorgt, maakt ze gluten-, lactose- en suikervrij en nog vegan ook. Dit jaar krijgen we naast onze vaste kaart ook een kaart met veganistische en vegetarische gerechten.

Haalbaarheid

De versheid van de thee van Plukkruidje past bij ons. Het serveren van louter biologisch eten is leuk, maar het moet wel haalbaar blijven. Daarom vinden we het fijn dat de thee lang houdbaar is. Het wordt weliswaar in plastic verpakt, maar vanwege de kwaliteit en de hygiëne zien we dat door de vingers.

Hygiëne

Hier aan het strand wil je geen verse kruidenthee met een lepel aan een zakje toevoegen. Wat je wel wilt, is zo hygiënisch mogelijk werken. Met Plukkruidje zijn onze medewerkers weinig tijd kwijt met het bereiden en serveren van een goede kop thee. En wat we vooral zo leuk vinden: je ziet theeliefhebbers terugkomen en specifiek vragen om die verse thee die ze de vorige keer bij ons hebben gedronken. Dat ze daarna de menukaart erbij pakken, is voor ons natuurlijk alleen maar fijn.

Beleving

We werkten al met biologische theezakjes, maar we wilden meer dan dat. Daarbij laten we ons niet tegenhouden door een inkoopprijs. Plukkruidje zorgt echt voor een beleving bij onze gasten en dat is precies wat we met onze strandtent willen bereiken. Andere horecaondernemers kunnen we alleen maar aanraden deze werkwijze na te streven.

Volgende niveau

Binnen nu en vijf jaar willen we een volledig biologisch assortiment. Hierdoor blijven we alert op wat er in de markt gebeurt. De vorige eigenaar was net zo. Hij dúrfde en zette stappen die niemand anders durfde te zetten, zoals het van de kaart halen van saté en hamburgers. Wij gaan nu naar het volgende niveau en doen dat stap voor stap.

Andere ondernemers komen bij ons kijken

Plukkruidje verkopen we nu pas twee maanden, maar we krijgen al veel reacties. Op maandagen en dinsdagen nemen veel horecaondernemers plaats op ons terras, puur om te kijken wat we nu weer hebben. ‘Verdorie, waar halen jullie Plukkruidje vandaan’, roepen ze dan. Tof dat we dit jonge bedrijf op deze manier ook weer aan meer naamsbekendheid helpen.