Een prachtige zomermaand is zojuist aangebroken. Heel juli ligt nog voor ons. Vooral wanneer de temperaturen boven de 25 graden uitstijgen, zullen je gasten geneigd zijn een verfrissend drankje te bestellen.

Hoe bied je je gasten nou net wat anders? Mensen horen graag verhalen die ze nog niet kenden, of waarover ze zich verbazen. Een voorbeeld daarvan is de verse thee ‘Morgen fris’. Een theesoort die goed gedronken kan worden ter afsluiting van een avond op het terras.

Hoge leeftijd

Deze thee bevat het onsterfelijkheidskruid. Volgens een eeuwenoud Chinees verhaal zou het drinken van een kop van deze thee een heel positieve invloed op onze gezondheid hebben. Het verhaal vertelt over twee dorpen in het midden van China, die naast elkaar lagen. In het dorp waar de inwoners het onsterfelijkheidskruid in zowel het eten als het drinken gebruikten, werden de inwoners gemiddeld veel ouder dan de inwoners uit het dorp die dit niet deden.

Helende werking

Wie in China medicijnen nodig heeft en daarvoor naar de apotheek gaat, kan het onsterfelijkheidskruid nog altijd voorgeschreven krijgen. De Chinezen geloven in de helende werking van geneesmiddelen in thee. Het zaadje, dat ook oorspronkelijk uit China komt, hebben wij gekocht voor onze theeplantage in Ethiopië. In ieder kopje thee ‘Morgen fris’, zit één blaadje onsterfelijkheidskruid.

Herstel

Of het verhaal uit China slechts een legende is of de waarheid, weten we niet zeker. Wat we wel weten, is dat het kruid een enorme energie boost geeft zodat je weer een beetje bent opgeladen voor de volgende dag. Het is goed voor het herstel van het lichaam.

Ingrediënten

Naast het onsterfelijkheidskruid bevat de thee ‘Morgen fris’ ook 6 gram Marokkaanse munt. Die is heel sterk van smaak, sterker dan de bekende groene munt. Het derde en laatste ingrediënt is appelmunt, die wat zachter van smaak is en daardoor goed combineert met de Marokkaanse munt. Hiervan bevat de thee 3 gram.

Verhaal vertellen

Producten met een verhaal doen het goed bij mensen. Het verhaal over het onsterfelijkheidskruid kun je met een knipoog vertellen. Een bijzonder alternatief doet je horecazaak goed.