Plukkruidje Thee, daar help je anderen mee!

Sinds 2015 worden onze producten geteeld en verpakt op de Plukkruidje kwekerij in Ethiopië. Een prachtig land, maar helaas ook een land met veel kinderen zonder toekomst. Bijna 8% van de kinderen daar heeft namelijk een lichamelijke beperking, meestal als gevolg van polio. Deze kinderen worden vaak afgewezen door hun hun familie, waardoor ze niet de benodigde medische zorg en geen onderwijs krijgen. Met andere woorden: zij maken geen schijn van kans in de samenleving. En dat is schrijnend om te zien.

Hoe gaat Plukkruidje met plastic om? Lees het hier »

Vanaf ons eerste bezoek aan Ethiopië is het dan ook altijd ons doel geweest om met Plukkruidje een bijdrage te leveren aan een betere leefsituatie voor deze kinderen. Zo begon de zoektocht naar een geschikte partner om dit doel te bereiken. En deze hebben we gevonden! Inmiddels werken we sinds december 2017 samen met een lokale stichting die gehandicapte kinderen, ouders en hulpverleners samenbrengt om zo een beter leven voor deze kinderen te creëren. Dit doen zij niet alleen door medische hulp te bieden, maar ook door ouders in heel Ethiopië voorlichting te geven over lichamelijke beperkingen en de oorzaak daarvan, om daarmee het taboe te doorbreken.

Met onze bijdrage zorgen we ervoor dat jaarlijks meer dan 100 kinderen de juiste medische behandeling en goed onderwijs ontvangen. Zo helpen we hen letterlijk de eerste stappen naar een beter leven te zetten; de stappen naar het leven dat zij verdienen!

Kom je er niet helemaal uit?

We helpen je graag!

0174 – 782880

info@plukkruidje.nl